Thursday, 4 August 2011

Virkattu teltta

Surujen ja ilojen karkelot

Viikonloppuna etnofestivaali Facesissa kohdalle osui kuva-aihe, joka sopi tismalleen viikon haasteeseen eli Inspiroiduin! Tilataideteos Pata, sandaali ja virkattu teltta kertoo pakolaisnaisten elämäntarinoista heidän käsitöidensä kautta.


Haaste 170 kuului näin: Pitsikarkelot. Leiki ja hulluttele pitseillä. Pistä pystyyn todelliset pitsikarkelot! Liioittele ja käytä pitsiä runsaasti, ole kekseliäs ja rakenna vaikka koko sivu pitsien varaan!

Ajattelin sitä väri-iloa vaikeuksien keskellä ja keksin käyttää mustaruusuista kuultopaperia, jonka keskeltä riemunkirjavat pitsit pilkistävät. Otsikon isossa pitsiliinassa käytin ekaa kertaa omia digielementtejä. Olin tehnyt kaksivärikuvan skannatusta pitsiliinasta aikaisemmin kankaanpainantakurssilla. Kirjavuus lisääntyi loppua kohden eli turkoosin kukkanauhan ja peilikoristeen kohdalla jo vähän mietin, onko tämä liikaa. Mutta olen tyytyväinen: tässä aiheessa sopii olla juuri näin!

Taiteilija Kristiina Tuuran johtama ajatuksia herättävä yhteisötaideprojekti rakentuu esineistä, jotka otetaan mukaan evakkoonkin ja jotka tekevät pakolaisteltasta kodin. Teltta on rakennettu pitsiliinoista ja sen äänimaailmaksi on rakennettu elämää nähneistä padoista rumpuja. Projekti on osa Turun kulttuuripääkaupunkivuoden 2011 ohjelmaa.

1 comment:

  1. Hei Salla,

    hienoa, että teltta on herättänyt tunteita ja ajatuksia! Meidän hankkeen aktiivinen blogi löytyy tällä hetkellä osoitteesta http://www.turku2011.fi/pata-sandaali-ja-virkattu-teltta ja päivitämme aktiivisesti myös Facebook- ryhmäämme https://www.facebook.com/groups/127677633922479/. Sieltä löytyy lisää kuvia ja muutakin tietoja hankkeemme tapahtumista ja itse hankkeesta. Oikein mainiota loppukesää! - jesper

    ReplyDelete