Thursday, 16 May 2013

Mixed Media ATCs with Punchinella

Here are some ATCs I made using punchinella as a stencil. Punchinella is also called sequin waste, so it's also a recycled product, at least originally. I'm not sure if all punchinella is actually leftovers from making sequins.Anyway, I enjoy using it to print small patterns. Very suitable to ATC size. A fun idea to try is also that after stencilling, don't clean the punchinella right away. Turn it upside down onto the paper to make a reverse print first! Look if you can see that on the Apple ATCs.Punchinella sabluunana

Joko tiedät, mitä on punchinella? En ole löytänyt tuotteelle suomenkielistä nimeä, kertokaa jos tiedätte. Se on joka tapauksessa pienireikäistä nauhaa tai levyä, joka on syntynyt paljettinvalmistuksen jäännösmateriaalina. Tavallisin kuvio on ympyrä, mutta on myös ainakin tähden ja sydämen muotoisia.Punchinellaa on kiva käyttää sabluunana ja se sopii pienen kuvion vuoksi oikein hyvin ATC-kortteihin. Akryylimaalilla on siis töpötetty näiden ATC-korttien kuviot. Töpötyksen jälkeen kannattaa kokeilla vielä kääntää sabluunaja painaa maalinjämistä kuvion negatiivi! Omenakorteissa on tehty näin.

En ole nähnyt tätä tuotetta myynnissä laajalti, mutta pari paikkaa tiedän. Omani ostin Paperinauhan verkkokaupasta. Lisäksi eilen tein löydön: tätä saa myös Helsingin keskustan Askarellista. Siellä punchinellaa on vain kapeana nauhana, mutta värejä on paljon ja kuvioista löytyy ympyrän lisäksi sydäntä ja tähteä.

2 comments:

  1. I love these Salla, particularly your first apple one (the colors draw me to it). And I love using punchinella as a stencil for my backgrounds too.

    ReplyDelete
  2. Voi, miten ihastuttavaa jälkeä. Korttisi ovat tosi hienoja. Pakko saada tuota puchinellaa ja yritän kokeilla omiin pohjiini. Kiitos vinkistä Salla :)

    ReplyDelete