Thursday, 11 December 2014

Joulukortteja mehiläisvahan tuoksussa / My Beeswax Workshop

Heippa! Jo mennään kovaa vauhtia kohti joulua, ja vasta nyt ehdin postaamaan kuvia viime kuun kursseilta. Opetin ensimmäistä kertaa korttikurssin yhdellä viime aikojen lempitekniikallani, joka on mehiläisvahakollaasi. Kokoonnuimme Espoon työväenopiston tiloissa Ruusutorpan koululla, ja pidin saman kurssin eri porukoille lauantaina ja sunnuntaina.

Aloin opetella tekniikkaa pari vuotta sitten itsekseni amerikkalaisten ATC-vaihtokavereideni ohjeilla, ja ihastuin siihen ensi yrittämällä. Serveteistä ja silkkipapereista tehdään sulan mehiläisvahan avulla herkät, läpinäkyvän kerrokselliset kortit. Tekniikasta kerrotaan enemmän aiemmissa postauksissani, esimerkiksi täällä. Lisää tällä tekniikalla tekemiäni kortteja löytyy myös oikean sivupalkin tunnistelistasta valitsemalla Beeswax!Kollaasitekniikassa pääsee helposti vauhtiin ja saa kauniita kortteja aikaan myös ilman, että on harrastanut paperiaskartelua juurikaan aiemmin. Toisaalta jos perustekniikkaan kaipaa lisää elementtejä, voi lisäillä mukaan esimerkiksi leimailua tai värillisiä vahoja. Oli ilo huomata, että sekä enemmän että vähemmän harrastaneet askartelijat tykkäsivät tästä kurssista! Tätä on luvassa jälleen maaliskuussa - kevään kurssitiedot löytyvät täältä!


This post is mostly in Finnish and it's about beeswax collage workshops I'm giving in my home town Espoo, Finland. I've written more about this technique in my blog earlier, see for example here, and in all Beeswax themed posts in the tag list. This is truly a lovely technique and easy to get started with!Tältä tarvikepöytä näytti lähtötilanteessa: rutkasti erilaisia servettejä, kirjansivuja, silkkipapereita ja silkkipapereille leimattuja kuvia.

This is what the supplies table looked like before we got started: lots of different napkins, bookpages and images stamped on tissue paper.Lisätään mehiläisvahaa ja aletaan silittää... minun kursseillani tosiaan käytetään silitysrautaa vahan sulattamiseen ja kerrosten toisiinsa kiinnittämiseen! On olemassa sulatuspatoja varta vasten tähän, mutta sellaista en ole itse päässyt kokeilemaan. Silloin vaha levitetään siveltimellä, jonka pitää olla luonnonkuitua, jotta se kestää kuuman vahan.

Add some beeswax and begin to iron... and leave the cards to dry a short while!Tervetuloa huomenissa uudestaan kurkkaamaan, miltä valmiit kortit näyttävät!

In tomorrow's post you can see what the finished cards look like, so you're most welcome to pop in again!

No comments:

Post a Comment